2012.06.25.
20:37

Írta: apolkaATpc

Mi kell a bőrnek 4 - NMFek

A jó bőrápolás olyan, akárcsak a helyes, kiegyensúlyozott étrend. Nem egyetlen csodaösszetevővel látja el a bőrt, hanem számos fontos és hasznos anyaggal. Ilyen hasznos anyagok például az antioxidánsok, a sejtjelző összetevők és a fényvédők, valamint az NMF-ek is, amikről ebben a posztban lesz szó! 

De mik azok az NMF-ek?
Az NMF nem más, mint a természetes hidratáló elem (Natural Moisturizing Factor) angol rövidítése. A természetes hidratáló elemek pedig a bőr külső rétegében megtalálható, vagy azokhoz szerkezetileg nagyon hasonló anyagok, amik védik és egészségesen tartják a bőrt. Ha a bőrben nincs elég NMF, akkor a külső védőréteg sérült lesz, a bőr kiszárad, irritálódik. Minden bőrtípusnak szüksége van NMF-ekre, de különösen fontos a száraz, ekcémás vagy irritált bőr esetén. 

Melyik a legjobb NMF?
Az NMF-k közé tartoznak például az aminosavak, a keramidok, a hialuronsav, a glicerin, a koleszterol, a zsírsavak és nagyon sok természetes növényi olaj is mint például a kókuszolaj, az olívaolaj, a szójabab olaj vagy az édes mandulaolaj. Nincsen egy legjobb NMF, hanem az a fontos, hogy a bőrápolási rutinunk összességében számos természetes hidratáló elemmel segítsen a bőrnek a külső védőrétege fenntartásában. 

Azonnali hatás?
Bár az ember lánya mindig szeretne azonnali hatást, a bőrápolás leginkább nem az azonnali csodákról szól (arról a smink szól és a bőrgyógyász által végzett beavatkozások...), hanem sokkal inkább arról, hogy a mindennapi gondos bőrápolás hosszú távon hálája meg magát. Így az NMF-ek is elsősorban hosszú távon segítenek abban, hogy a bőrünk a lehető legtovább egészséges, hidratált és fiatalos maradjon. A száraz, irritált, ekcémás bőr esetén viszont az NMF-ekben gazdag hidratáló krémek már rövid távon is sokat tudnak javítani a bőrképen. 

Melyik kozmetikumokban vannak NMFek?
Mivel az NMF-ek fontos és hasznos összetevők, ezért természetesen sok kozmetikumban megtalálhatóak, főleg a jó hidratáló krémekben. Természetesen minden Paula's Choice hidratáló krémben vannak NMF-ek, sőt a tonikjainkban is vannak, de amit külön is kiemelnék azok talán a következők:  Skin Recovery Hidratáló krém a száraz bőrre, RESIST Barrier Repair hidratáló krém az öregedő bőrre és az új, természetes hidratáló krémünk az Earth Sourced Hidratáló krém.

   

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás mi kell a bőrnek

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr754604406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása