2012.03.26.
10:38

Írta: apolkaATpc

Mi kell a bőrnek 2 - Sejtjelző anyagok

A bőr számára nincsen egyetlen csodaösszetevő, hanem érdemes minél több hasznos dolgot beiktatni a bőrápolási rutinba. A klassz összetvőknek egy közismertebb csoportját az antioxidánsok adják, egy talán kevésbé közismert csoportot pedig a sejtjelző anyagok.

De mik azok a sejtjelző anyagok?
A sejtjelző anyagok azok, amik valamilyen módon a bőr sejtjeit a helyes, fiatalos viselkedésre buzdítják vagy pedig megakadályozzák, hogy egyéb anyagok rossz viselekedésre ösztönözzék a sejteket. A pontos működésük persze nagyon bonyolult, és még közel sem kutattak ki mindent róluk, de mostanában sokat vizsgált összetevők ezek, és azt már biztos, hogy fontos szerepük van a bőr egészségesen és fiatalosan tartásában. Mivel a bőrt összességében a helyes viselkedésre ösztönzik, így sok sejtjelző anyag igazi mulitfunkciós összetevő és többféle bőrproblémán is segít: hatásosak az anti-agingben, de a pattanások vagy pigmentfoltok elleni kűzdelemben is hasznosak. Mindenképpen érdemes őket is beiktatni a bőrápolási rutinba.

Melyikek a legjobb sejtjelző anyagok?
A sejtjelző anyagok között a ma ismert legjobb a retinol, illetve annak származékai. A retinolsav az egyetelen olyan összetevő, amit az FDA (Amerikai Gyógyszer- és Élelmezési Hatóság - ő engedélyezi a gyógyszereket az USA-ban) elfogadott, mint anti-aging hatóanyagot. Míg a retinolsav egy komoly gyógyszer (csak vényköteles dolgokban van), a retinol egy gyengédebb változat, amit több kozmetikumban is megtalálunk és hatásos a ráncok, a pattanások és a pigmentfoltok ellen is. További hasznos sejtjelző anyagok például a niacinamide, a legtöbb peptid féle vagy az adenosine, de számos további is van még.

Azonnali hatás?
Természetesen a sejtjelző anyagok sem fognak csodát tenni egy éjszaka alatt a bőrrel, de szerintem rövidebb idő alatt, és jobban szemmel láthatóan segítenek, mint mondjuk az antioxidánsok, amiknek ugyebár elsősorban a ráncmegelőzés a szerepük.

Miben vannak sejt jelző anyagok?
Hasznosságuk miatt természetesen sejtjelző-anyagok is sokféle kozmetikumban vannak, amit meg lehet nézni a Krémmánián (retinol tartalmú kozmetikumok, niacinamide tartalmú kozmetikumok, peptidek, adenosine tartalmú krémek). A Paula's Choice szinte minden termékében találhatunk belőlük, amit talán külön is érdemes kiemelni az a RESIST Intenzív Ránctalanító Retinol szérum, a RESIST Barrier Repair Hidratálókrém, illetve niacinamide tartalma miatt a zsírosabb bőrre jó választás a Skin Balancing Tonik.

   

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás ránctalanítás mi kell a bőrnek

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr444329383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása