2012.03.11.
11:01

Írta: apolkaATpc

Mi kell a bőrnek 1 - Antioxidánsok

Már írtam, hogy felesleges keresni az egyetlen csodaösszetevőt, mert olyan nincsen, viszont rengeteg a bőr számára hasznos anyag van, amikből minél többet érdemes beiktatni a bőrápolási rutinunkba. A klassz összetevőknek az egyik nagy csoportja az antioxidánsok, amiknek mindig örülni kell, ha a kozmetikumainkban találkozunk velük. 

De tulajdonképpen mi is az az antioxidáns?
Az antioxidánsok a kollagén romboló szabadgyököket (instabil, páratlan elektronnal rendelkező oxigén molekula) semlegesítő összetevők. Akár megesszük, akár a bőrre kenve alkalmazzuk őket számos kutatás van arról, hogy az antioxidánsoknak jelentős szerepe van az egészség megőrzésében és a bőr fiatalosan tartásában. Minden bőrtípusra fontos és hasznos összetevők, amik segítenek a bőr feszességét adó kollagénrostok megőrzésében és a ráncok megelőzésében.

Melyik a legjobb antioxidáns?
Az a helyzet hogy nem igazán van egy legjobb antioxidáns, hanem rengeteg jó antioxidáns van. Vannak közöttük ismertebbek, mint például a zöld tea kivonat, az E vitamin, a C vitamin vagy a Q10, de rajtuk kívül is még sok-sok klassz antioxidáns van, és minél több van a kozmetikumban alapvetően annál jobb. Sőt, vannak úgynevezett "networking antioxidánsok", amiket együtt használva erősítik egymás hatását, szóval a legjobb, ha többféle antioxidáns is van egyszerre a krémjeinkben.

Azonnali hatás?
Bár az antioxidánsokról és előnyös hatásukról rengeteg kutatás és szakirodalom van, azért egy antioxidánsokat tartalmazó krémtől sem fogunk néhány használat után 20 évvel fiatalabbnak látszódni. Az elsődleges szerepük a a ráncok megelőzése és a bőr fiatalosan tartása, nem pedig a már meglévő ráncok eltüntetése. Hasonlóan mint az egészséges étkezés esetén, minél több antioxidánst sikerül kívülről és belülről a szervezetbe juttatni, annál tovább marad a bőrünk egészséges és fiatalos. 

Milyen kozmetikumban vannak antioxidánsok?
Az antioxidánsok fontosságuk és bizonyított hatásuk miatt szerencsére rengeteg kozmetikumban megtalálhatóak több-kevesebb mennyiségben. A Krémmánián lehet böngészni, hogy miben mennyi van belőlük. A Paula's Choicenak gyakorlatilag minden termékében vannak antioxidánsok, kiemelkedően sok van a fényvédős és sima hidratáló krémekben, a legtöbb pedig a képeken is látható három antioxidáns szérumban van, amik kitűnő kiegészítési bármely bőrápolási rutinnak. A személyes kedvencem és a Krémmánián is nagy népszerűségnek örvend a RESIST szérum, ami minden bőrtípusra ajánlott. :)

   

 

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás anti aging antioxidánsok mi kell a bőrnek

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr434299467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása