2012.05.14.
11:09

Írta: apolkaATpc

Mi kell a bőrnek 3 - Fényvédők

A bőrnek sok mindenre szüksége van ahhoz, hogy egészséges és fiatalos legyen, például antioxidánsokra és sejtjelző anyagokra, amikről már írtam korábban. Most a fényvédők jönnek a sorban, amik a bőrgyógyászok egybehangzó véleménye szerint ma a legfontosabb anti-aging összetevők. Az USA-ban már szinte nem is gyártanak reggelre való krémet enélkül, nálunk viszont sajnos még igen, mert Európában valahogy kevésbé tudatosak a nők ezen a téren. 

Miért fontos a fényvédő?
A nap a legfontosabb külső bőröregítő tényező, és egyes bőrgyógyászok szerint bőrünk öregedésének akár 80%-t is a napsugaraknak köszönhetjük. Ha minden reggel fényvédős krémet használunk, akkor garantáltan többet teszünk a bőrünk fiatalosan tartására, mintha megvesszük a legdrágább fényvédő nélküli luxus anti-aging krémet. 

Mik azok a fényvédők?
Bár a fényvédő nem olyan érthetetlen fogalom, mint pl. a sejtjelző összetevő, azért leírom, hogy a fényvédők azok az anyagok, amik megvédik a bőrt a káros UVB és UVA sugaraktól. Elég sok fényvődő összetevő létezik (a Krémmánián lehet részletesen tanulmányozni őket), amik a különböző hullámhosszú sugarak ellen védenek. Két nagy csoportjuk a kémiai és a fizikai. Az előbbi kémiai reakció útján semlegesíti a sugarakat, míg az utóbbi a bőr felületéről visszaveri azokat. 

Melyikek a legjobb féyvédők?
A legjobb fényvédők UVB és UVA sugarak ellen is védenek, amihez a legtöbbször többféle fényvédő összetevő is szükséges. Az UVB védelemmel nem szokott gond lenni (az SPF érték az UVB elleni védelmet adja meg), az UVA védelemre viszont érdemes külön is odafigyelni. Az UVA ellen véd a titanium dioxid, a zink oxid vagy pedig az avobenzone (INCI nevén: Butyl Methoxydibenzoylmethane), ha egyik sincsen a fényvédőben, akkor nem érdemes megvenni. Ha nem szeretünk összetevőket bogarászni, akkor pedig keressük azokat a fényvédőket, amik a leírásukban kifejezetten megemlítik az UVA elleni védelmet is.

Azonnali hatás?
A napsugárzásban az a trükkös, hogy nem rövid távon látszik meg az ártó hatása, sőt rövid távon kifejezetten szép a barna bőr. Viszont ha szeretnénk fiatalos bőrt a harmincas vagy negyvenes éveinkben is, akkor reggelre mégis válasszunk fényvédős krémet. Egy fényvédő nem hangzik izgin, nem lehet ráírni a dobozára, hogy egy hét alatt kisimítja a meglévő ráncokat, viszont a megelőzés legfontosabb eszközei. Szóval azonnali hatásuk csak annyi, hogy alig lehet barnulni velük, hosszú távon viszont jobban megelőzik a ráncokat és a pigmentfoltokat, mint bármiféle agyon reklámozott ránctalanító krém. 

Miben van fényvédő?
Ha van egy krémben fényvédő, akkor azt ráírják a dobozra. Sajnos általában csak az UVB elleni védelmet, így az UVA ellenire magunknak kell figyelni. Természetesen az összes Paula's Choice fényvédő megfelelő védelmet ad UVA és UVB sugarak ellen is, és a fényvédelem mellett számos antioxidánst is tartalmaznak. Jelenleg 9 féle fényvédő van a kínálatban arcra és testre, mindenféle bőrtípusra, fizikai és kémiai egyaránt, szóval mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A fényvédők között itt tudtok nézelődni

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás fényvédők mi kell a bőrnek

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr214503869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása