2012.02.21.
09:49

Írta: apolkaATpc

Mindent az AHA hámlasztásról

Nagyon nagy rajongója vagyok az AHA hámlasztásnak leginkább azért, mert nem láttam még semmilyen másik kozmetikumot, ami olyan gyorsan és szemmel láthatóan szépíti meg a bőrt, mint az AHA.

 

De először is mi az az AHA hámlasztás?
Az AHA hámlasztás nem más, mint a bőr felszínének gyengéd kémiai úton történő hámlasztása. Az AHA savak közé többféle összetevő is tartozik, a leggyakrabban használt és leghatékonyabb fajta a glikolsav. Otthoni használatra a glikolsavat 5-10% koncentrációban ajánlott használni, és fontos, hogy a kozmetikum ph értéke 3-4 között legyen.

Milyen hatása van az AHA hámlasztásnak?
Az AHA savas hámlasztás már az első használat után is szemmel láthatóan megszépíti a bőrt, a bőr felszíne frissebb és üdébb lesz. Tartósabb használat során segít a bőr egyenetlenségeit, hegeket, pigmentfoltokat kiegyenlíteni, pattanásokra hajlamos bőrön segít a pórusokat tisztán tartani, legalább 10% koncentrációban használva pedig segíti a szervezet kollagén termelését, azaz ránctalanító hatása is van. 

Kinek ajánlott az AHA savas hámlasztás?
Az AHA hálasztás a nagyon érzékeny, rozaceás bőr kivételével minden más bőrtípusra ajánlott. Elvileg elsősorban a száraz-normál bőr hámlasztója az AHA (és a kombinált-zsírosé a BHA, de erről majd máskor), viszont személyes tapasztalatom alapján érdemes kipróbálni a kombinált-zsíros bőrön is, főleg ha a felszínen vannak pattanások után visszamaradt hegek.  

Hogyan kell használni az AHA hámlasztókat?
Az AHA hámlasztók sokféle formában léteznek, vannak tonik szerű folyékonyak, mások krém állagúak, míg  mások maszkok, amit le kell mosni.  De szerintem bármilyen is az AHA hámlasztó, a legjobb ha a megtisztított bőrre visszük fel vagy esetleg megtisztított és tonizált bőrre, várunk 15-30 percet és utána kenünk bármi mást az arcunkra (vagy ha maszk, akkor lemossuk ennyi idő után). Azért érdemes várni, mert az AHA csak biztonyos ph értéken fejti ki hatását, és ha rögtön rákenünk valami mást, akkor az elrontja a ph-t.

Milyen gyakran használjunk AHA hámlasztót?
Ez természetesen bőrtípustól és attól függ, hogy milyen erősségű az AHA hámlasztónk. Egy 10%-s AHAt önmagában heti 1-szer érdemes kezdeni, és ha bírja a bőrünk, akkor esetleg mehet 2-szer vagy akár többször is. Egy 5%-s AHA az nagyon gyengéd, ezt másnaponta lehet kezdeni, és ha bírja a bőrünk, akkor akár mehet minden nap is. De a gyakoriságot legjobb, ha mindenki maga tapasztalja ki a bőr visszajelzései alapján. Ha szemmel láthatóan hámlik a bőr, akkor ritkítani kell. Akkor jó a gyakoriság, ha a bőr friss és üde, de nem hámlik.

Egyéb tudnivalók
Még két fontos dolog van, amit tudni érdemes: az egyik az, hogy az AHA csíphet egy kcisit, és ez normális. De megígérem, hogy ezt a kis csípést abszolút érdemes kibírni, mert az eredmény magáért fog beszélni. Persze ha nagyon éget és nem csak egy kicsit, hanem kibírhatatlanul csíp, akkor mossuk le, és ne erőltessük a dolgot. A másik dolog, hogy ha AHA-t használunk, akkor reggelre egy legalább SPF 15-s fényvédőt is használjunk, mert az AHA egy picit érzékenyebbé teszi a bőrt a napra. Amúgy fényvédőt így is úgy is nagyon ajánlott használni, de ha AHA-zunk akkor meg aztán tényleg muszály. 

A Paula's Choice AHA termékek
A márka kínálatában három AHA termék van, melyek mindegyikére igaz, hogy tudni lehet a pontos AHA mennyiséget és a megfelelő ph értéken vannak. Van egy gyakori használatra ajánlott 5%-os Bőrkisimító Kezelés, egy 8%-os Bőrtökéletesítő gél és egy heti használatra ajánlott 10%-s Bőrmegújító Kezelés.  

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás aha anti aging hámlasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr194135018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása