2012.04.04.
09:24

Írta: apolkaATpc

A száraz bőr kezelése

A száraz bőr kellemetlenül hózúdik, sokszor feszül, hámlik, akár viszket is. Szerintem nem kell külön magyarázni milyen is, aki éritett az úgyis pontosan tudja. Külső tényezők (pl. hideg, szeles időjárás, nem megfelelő bőrápolási rutin) és belső tényezők (genetikai adottságok, hormonális változások) is hozzájárulnak, az okok részletezése helyett viszont inkább a megoldásra szeretnék koncentrálni.

Mielőtt felvezetek egy teljes, pontos bőrápolási rutint a száraz-nagyon száraz bőrre, jöjjön néhány általános jótanács:

  • Ne vegyünk hosszú fürdőket (legalábbis ne gyakran), mert a víz kívülről szárítja a bőrt. Fontos, hogy fürdés/arcmosás után kb 3 percen belül mindig kenekedjünk be hidratáló krémmel!
  • Ha száraz a levegő, ami főleg télen a fűtési szezonban jellemző, akkor használjunk párásítót!
  • Ne egyetlen csodahidratálótól várjuk a megoldást, hanem az egész bőrápolási  rutin minden elemét úgy építsük fel, hogy az segítsen a száraz bőrt lekűzdeni!

Akkor most jöjjön lépésről lépésre egy bőrápolási rutin a száraz-nagyon száraz bőrre. Minden ajánlott termék illat- és színezékmentes, így érzékeny bőrre is alkalmas. (Ha nem ismered még a Paula's Choice márkát, akkor itt elolvashatod bemutatkozásunkat.)

1. Lépés reggel és este: Arcmosás
Nagyon fontos, hogy ne habzó, hanem gyengéd krémes arclemosót válasszunk (a leggyakoribb tisztító összetevő a habzó arclemosókban a sodium laureth sulfate, amit száraz bőrrel kerüljünk!). Ajánlott gyengéd, krémes lemosók a Skin Recovery Lemosó (237 ml, 19.5 Eur) és a RESIST Hidratáló Arclemosó (190 ml, 21.5 Eur).

2. Lépés reggel és este: Arctonik
A száraz bőr esetén a tonik szerepe elősorban az extra hidratálás, a bőrnek egy kis plussz adása. Nagyon-nagyon fontos, hogy alkohol ne legyen a tonikba, se sok, se kicsi, mert az hosszabb távon szárít! Ajánlott tonik a száraz bőrre, ami hidratál és segít a bőr természetes védőrétegét megerősíteni a Skin Recovery Tonik (177 ml, 19.5 Eur). 

 3. Lépés este: Hidratálás 
A harmadik, és talán legfontosabb lépés egy jó hidratáló krém használata. A hidratáló akkor jó, ha növényi olajokat és vízmegkötő összetevőket is tartalmaz. A Skin Recovery Hidratáló (60ml, 23.25 Eur) növényi olajokban, zsírsavakban, antioxidánsokban és gyulladáscsökkentőkben gazdag krém, ami segít a száraz bőrt hidratálni és egészségesen tartani.

3. Lépés reggel: Fényvédelem és hidratálás
A nap nemcsak öregíti a bőrt, hanem szárítja is, így reggel egy fényvédős hidratáló krém használata az ajánlott. Egy jó fényvédő véd az UVA és UVB sugárzás ellen is, ellátja a bőrt antioxidánsokkal, miközben hidratálja is azt. Ajánlott reggeli hidratáló krém a Skin Recovery Hidratáló SPF 15 fényvédelemmel és antioxidánsokkal (60ml, 25.5 Eur).

A fenti reggel és este is három-három lépéses bőrápolás jelenti az alapot, ahol minden egyes termék segít a száraz bőr legyőzésében. Az alapbőrápolást a még hidratáltabb és fiatalosabb bőr elérése érdekében ki lehet egészíteni a következő dolgokkal:

1. Kiegészítés: Hidratáló arcmaszk heti 1-2 alkalommal
Ha az alap program mégsem adna elég hidratálást, akkor intenzív kezelésként be lehet vetni a hidratáló maszkot. A Skin Recovery Hidratáló Maszk (118 ml, 17,5 Eur) tele van növényi olajokkal, hogy segítsen a nagyon száraz bőrt is regenerálni. Szükség esetén a hidratáló maszkot egész éjszaka is fent lehet hagyni. 

2. Kiegészítés: Antioxidáns szérum
Ha szeretnénk a bőrünket minél tovább fiatalosan megőrizni, akkor tanácsos minél több antioxidánst is beiktatni a bőrápolási rutinunkba. A Skin Recovery Antioxidáns szérumot (30ml, 28.95 Eur) reggel és/vagy este a tonik után és a hidratáló krém alá kell használni. Plussz hidratálást biztosít és ellátja a bőrt fontos anti-aging hatóanyagokkal.

3. Kiegészítés: A bőr ragyogóvá tétele BHA vagy AHA savas hámlasztással
A gyengéd kémiai hámlasztás segít a felső elhalt hámréteg megújításában, így a bőr üdébb, egyenletesebb és ragyogóbb lesz tőle, a többi kozmetikum pedig jobban fel tud szívódni a bőrbe. Heti 1-2 szertől kezdve a bőrünk válaszától függően akár minden nap is használhatunk hámlasztót, amit a tonik után a szérum vagy hidratáló krém előtt érdemes alkalmazni. Ha bőrünk nem csak száraz, hanem nagyon-érzékeny, rozaceára hajlamos is, akkor a BHA hámlasztás ajánlott, egyébként pedig az AHA hámlasztás. Ajánlott termékek a Bőrtökéletesítő 1%-s BHA Lotion (100ml, 23.25 Eur) és a RESIST Napi Bőrmegújító kezelés 5% AHA savval (50ml, 28.95 Eur). 

A legtöbb fenti termékről olvasható felhasználói vélemény a Krémmánián, valamint rendelhető mintakészlet is, aminek az ára 5.70 Eur. Ide kattintva pedig megrendelhető az egész Skin Recovery család is 15% kedvezménnyel! A szállítási költség a HUN01ORD kódot használva 4 Euró, 50 Euró felett választható 3 minta termék, 150 Euró felett pedig ingyenes a szállítás. 

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás száraz bőr kezelése

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr304299854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása