2012.02.28.
10:35

Írta: apolkaATpc

Milyen korban ajánlott a RESIST család?

A RESIST termékcsalád a Paula's Choice anti-aging bőrápoló családja, így természetes módon felmerül az ember lányában a kérdés, hogy vajon hány éves kortól ajánlott. A válasz valószínűleg meglepő lesz, de igazából minden életkorban ajánlott. Hogy miért?

A Paula's Choice bőrápolás egyik alapelve, hogy a bőrnek életkortól függetlenül ugyanazokra a dolgokra (pl. antioxidánsok, vitaminok, sejt-jelző összetevők, bőrazonos anyagok) van szüksége ahhoz, hogy egészséges és fiatalos legyen. Ugyanúgy, mint az evésnél, ott is életkortól függetlenül sokféle, de ugyanazon vitaminokra és tápanyagokra van szüksége a szervezetnek, hogy egészséges legyen. 

Bár a kozmetikai cégek marketingje eléggé beleverte már a fejünkbe, hogy más korban más kérmekre van szükség (és általában egyre drágábbakra), ennek semmilyen tudományos alapja nincsen. Nincs ugyanis arról szó, hogy már feltaláltak olyan hatékony ránctalanító összetevőket, amik annyira nagyon ránctalanítanak, hogy a fiatal és ránctalan bőrt szétrepesztenék. Ha megnézzük a különböző cégek, különböző korban ajánlott krémjeinek összetevőit, akkor azt látjuk, hogy az INCIk között nincsenek lényegi különbségek, és esetleges, hogy melyik cég éppen melyik anti-aging összetevőt teszi bele a melyik korba ajánlott krémbe. Például a Nivea 50 felettieknek ajánlott családja az Expert Lift, aminek a hatóanyagai a ánizs kivonat, a hialuronsav és a panthenol. Namost az ánizs kivonat benne van a 30 körülieknek szánt Q10 család termékeiben is, a hialuronsav és panthenol pedig a leggyakoribb kozmetikai összetevők között vannak, és felsorolni is lehetetlen, hogy mennyi mindenben benne vannak, és nem csak 50 felettieknek ajánlott krémekben, hanem még babaápolókban is. Szóval semmiképp se azt akarom mondani, hogy nem jó a Nivea Expert Lift krém, hanem csak azt, hogy az, hogy 50 felettieknek ajánlott az egy vicc, minden tudományos alapot nélkülöz, és semmi baja nem lesz egy 20 évesnek se tőle.

Akkor ez azt jelenti, hogy 18-tól 90 éves korunkig használjuk ugyanazokat a termékeket? Természetesen nem, de azért nem, mert a bőrünk időnként változik. Néha zsírosabb (pl. tini korban), máskor szárazabb (pl. idősebb korban), egyszer a pattanások jelentik a fő problémát, máskor meg a pigmentfoltok. A bőr és az igényei is változnak idővel, így a használt kozmetikumaink is változnak, a bőrtípusunkhoz és bőrproblémánkhoz igazodnak. De krémet váltani a 40. születésnapunkon, na hát annak nincsen semmi értelme. 

A RESIST család tagjai tele vannak olyan összetevőkkel, amik a tudomány mai állása szerint leginkább segítik a bőrt fiatalosan tartani és segítik a szervezet kollagén termelését. Bármely életkorban ajánlottak a termékek vegyítve esetleg egyéb, a bőrtípusunknak és bőrproblémánknak megfelelő más készítményekkkel. Például ha zsíros a bőrünk, akkor valószínűleg a RESIST több termékét is túl soknak találjuk majd, így érdemes például a Skin Balancing családból választani lemosót, tonikot és krémet, amit fel lehet turbózni a RESIST Antioxidáns és Retinol szérummal (reggeli és esti szérum), meg persze a 10%-s AHA hámlasztóval (heti egyszer bőrmegújítás).

Szóval a lényeg, hogy minden életkorban érdemes az anti-agingre figyelni és néhány RESIST  (vagy egyéb anti-aging) terméket is bele illeszteni a bőrápoló rutinunkba. 

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás anti aging resist

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr794135157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása