2012.06.18.
16:36

Írta: apolkaATpc

Mindent a BB krémekről

Az idei év legnagyobb kozmetikai hype-ja kétség kívül a BB krém. Sokan sok mindent írtak már róla, kapható rengeteg keleti és nyugati válozatban, és most a Paula's Choice csapata is megírta a témáról a véleményét. Az eredeti cikk itt olvasható angolul, én pedig megpróbálom a cikk lényegét összefoglalni magyarul és a végén elmondom a személyes tapasztalatom is. :) 

Honnan jön a BB elnevezés?
Sokan úgy tudják, hogy a BB krémek a Távol-Keletről származnak, de valójában eredetileg Németországban fejlesztették ki őket és a BB a Blemish Balm rövidítése volt. A krémek először Ázsiában lettek népszerűek, ahol eleinte Blemish Balmként futottak, később pedig Beauty Balmnak keresztelték át őket. A keleti népszerűség láttán a nagy nyugati kozmetikai cégek is piacra dobták a saját változataikat, amiket csak simán BB krémnek kezdtek nevezni.

bbasia.jpg

Mit tud a BB krém, kell-e nekem ilyen?
A hivatalos marketing szerint a BB krémek igazi mindentudó, all-in-one csodaszerek, amik hidratálnak, elfedik a bőrhibákat, sőt idővel ki is javítják azokat és védenek a napsugarak ellen is. Az ázsiai BB krémek fő marketing szlogenje - a hidratálás, fedés, fényvédelmen túl - a bőr fehérítése, a pigmentfoltok elhalványítása (ezért sok ázsiai BB krémben találkozhatunk az arbutinnal), míg a nyugati társak leginkább általános anti-aging krémként hirdetik magukat, amik az alap hármason (ami ugye a hidratálás, fedés, fényvédelem) túl még antioxidánsokkal és egyéb hasznos anyagokkal is ellátják a bőrt. 

bbwest.jpg

Az igazság az, hogy a BB krémekben nincsen semmi forradalmi újítás, és nincsen bennük semmi olyan hatóanyag, ami másban ne lenne. A BB krémek leginkább nem mások, mint fényvédővel ellátott színezett hidratáló krémek, amikben még vannak vagy bőrvilágosító összetevők (ázsiaiak) vagy pedig anti-aging összetevők (európaiak). Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének jók a BB krémek (legalábbis némelyik), csak azt, hogy nem azok a hihetetlen új csodaszerek, amiknek beállítják őket, és amit mindnekinek mindenképpen használnia kell.

Személyes véleményem és tapasztalatom 
Hivatalos krémmániásként természetesen nekem is van BB krémem, egy ázsiai és egy európai is. Sőt, van egy fényvédővel ellátott színezett hidratáló krémem is. Az INCI lista alapján mindhárom jó kis termék, és a gyakorlatban is jól szerepelnek. Különbséget a három termék között leginkább a színükben és a fedésükben fedezek fel. Látványos, csodás bőrszépülést se az európai se az ázsiai BB nem hozott, de szerencsére nem is számítottam rá. Színezett fényvédős hidratáló krémként használom őket reggel a kedvenc RESIST Antioxidáns szérumom fölé, és annak be is váltak. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr394596159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása