2012.05.09.
12:16

Írta: apolkaATpc

Bőrápolás otthon a la Paula's Choice

Az otthoni rendszeres bőrápolás mondhatni, hogy a szép bőr alapja. Érdemes rászánni reggel és este is néhány percet, ha egészséges, szép és fiatalos bőrt szeretnénk. A Paula's Choice féle profi bőrápolás a következő lépésekből áll (persze lehet egyszerüsíteni és bonyolítani is :)):

1. Reggel és este: Tisztítás
Az arc kíméletes, de alapos megtisztítása a bőrápolás alapja, és az egyik legfontosabb lépés. A legyakoribb hiba a tisztításnál, hogy túlságosan szárító lemosót használunk, ami megbontja a bőr természetes védőrétegét, így a bőr kiszárad. Még zsíros bőr esetén sem érdemes nagyon habzó, szárító lemosót választani. Az összes Paula's Choice lemosó kíméletes, megtisztítja a bőrt a kosztól, miközben a bőr természetes védőrétegét nem bántja. Ha használunk vízálló sminket is, akkor annak lemosására érdemes külön vízálló sminklemosót bevetni, mint például a Gentle Touch Sminklemosó.

2. Reggel és esete: Tonizálás
A tonik nem egy feltétlen szükséges lépés, de egy jó tonikkal valami extrát adhatunk a bőrnek. A jó tonik alkoholmentes, nem szárítja, hanem nyugtatja, hidratálja a bőrt. A Paula's Choice tonikok mindegyike alkoholmentes, és olyan antioxidánsok, gyulladáscsökkentő és hidratáló összetevők vannak bennük, amikkel a bőrünknek még egy kis plussz ápolást adhatunk. 

3. Este (és esetleg reggel): Exfoliálás
Az exfoliálás, vagy magyarul hámlasztás nem egy ismert lépés, pedig nagyon sokat javíthatunk vele a bőrünk állapotán. Ha profin akarjuk ápolni a bőrünket, akkor egy exfoliáló készítménynek ott a helye az otthoni bőrápolási rutinunkban. Elsősorban este érdemes egy BHA vagy AHA savat tartalmazó hámlasztó készítményt bevetni. A BHA-s termékek a mitesszeres, pattanásos, tág pórusú bőrön tudnak fantasztikusan javítani, míg az AHA hámlasztó a száraz, pigmentfoltos  vagy egyenetlen felszínű bőr csodaszere. (Itt írtam részletesebben is az AHA hámlasztásról.)

4. Reggel és este: Antioxidáns szérum 
Az antioxidánsoknak nagyon fontos szerepe van a bőröregedés elleni küzdelemben és minél több antioxidánssal látjuk el a bőrünket annál jobb. :) Különösen reggel érdemes bevetni az antioxidáns szérumot, ami megnöveli a fényvédő krém hatékonyságát, és segít a napsugarak okozta káros szabadgyökök semlegesítésében. A Paula's Choice antioxidáns szérumoknak egyedülállóan magas az antioxidáns tartalma, nem hiányozhatnak egyetlen profi bőrápolási rutinból sem.

5. Reggel és este: Hidratálás (fényvédővel vagy anélkül)
Egy jó hidratáló krém egyrészt ugye hidratálja a bőrt, másrészt ellátja minden szükséges összetevővel, ami a bőr egészséges és fiatalos működéséhez kell. Ilyenek az antioxidánsok, a sejt jelző anyagok vagy a természetes hidratáló elemek. A Paula's Choice hidratáló krémekben mindezek megtalálhatóak. Mivel illat- és színezék mentesek még a szemkrémet is megspórolhatjuk velük, mert tökéletesek a szem körüli bőr ápolására is. Reggel nagyon fontos, hogy fényvédő is legyen a krémünkben, így reggelre mindenképpen egy legalább SPF 15-s fényvédelemmel rendelkező krémet válasszunk.

4 komment

Címkék: bőrápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr14488498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szanii (törölt) 2012.05.28. 14:58:42

Kedves Apolka!

Lenne pár kérdésem. Rendelni szeretnék Paula's Choice termékeket és már szét is néztem a honlapon, hogy melyek lennének megfelelőek nekem. Kombinált bőröm van, az államon szokott lenni pár pattanás, és ott vannak pattanás utáni hegeim is.

Ezeket néztem ki magamnak:
1. Skin Balancing Cleanser (reggel és este)
2. Skin Balancing Toner (reggel és este)
3. Skin Balancing Daily Mattifying Lotion with SPF 15 and Antioxidants (reggel)
4. Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel (este)
Mindkettő krémet használhatom szemkörnyéken is?

Ezekhez mindenféleképpen szeretnék még egy exfoliálót és ezt néztem ki:
Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant
Ez megfelelő lenne nekem? Napi egyszer lenne érdemes használni vagy inkább kétszer? Ha egyszer akkor inkább reggel vagy este?

És még az antioxidáns koncentrátummal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Abból ezt néztem ki:
Skin Balancing Super Antioxidant Mattifying Concentrate Serum
Először is az lenne a kérdésem, hogy még csak 18 éves vagyok, nem korai még használni? Ha nem, akkor napi egyszer vagy kétszer használjam? Reggel inkább vagy este?

Bocsi, hogy így lebombáztalak a kérdéseimmel. :)
Szép napot! Üdv. Szani

apolkaATpc · http://www.paulaschoice.hu 2012.05.28. 21:19:03

@Szanii: Szia Szanii!
Igen a kombinált bőrödre a Skin Balancing család való alapvetően, és igen, mehet mindkét krém a szemkörnyék köré is. :)
BHA hámlasztó: nehéz előre megtippelni, hogy melyik állagot szereti meg az ember a legjobban, mert van gél, folyadék és lotion is. A folyadék és a lotion is valamivel népszerűbb, mint a gél, de a legjobb, ha mintában kipróbálgatod először, mert csak az a biztos :) A hegeidre a helyedbe rendelnék pár RESIST 10%-s AHA-t is, mivel azt csak hetente kell használni, így néhány minta is sokáig elég. Amúgy a hámlasztást csak napi egyszer és estére ajánlom. Csak ha nem látod ennek hatását, akkor érdemes kétszer, de a legtöbb bőrnek elég a napi egy.

Antioxidáns szérum: Az antioxidánsok megelőznek, szóval minden életkorban nagyon hasznosak. A Skin Balancing szérum jó lehet, de a RESIST Atioxidáns szérumot is nagyon ajánlom, nekem ő nagy személyes kedvencem. :) Az antioxidáns szérumot pedig a hámlasztókkal ellentétben inkább reggel érdemes bevetni.

Remélem válaszoltam mindenre. :)

Apolka

Szanii (törölt) 2012.05.29. 09:38:00

@apolkaATpc: A hámlasztókból és a szérumokból akkor rendelni fogok mintákat és kipróbálgatom őket. :)
Tegnap átolvastam a blogot és nézegettem Paula videóit a Youtubeon. Sok dolgot megtudtam a bőrápolásról, Paula pedig a videókból nagyon szimpatikusnak tűnt. :)

Köszönöm a válaszaidat! :)

Szani
(ui.: Nagyon szeretem a Krémmániát is. :))
süti beállítások módosítása