2012.02.13.
11:04

Írta: apolkaATpc

Miért nincs szükség külön szemkrémre?

Valahogy minden nőnek az van a fejébe, hogy kell a külön szemkörnyékápoló krém. Mert hogy az a terület ugyebár, milyen érzékeny, meg karikás, meg sötét, meg milyen ilyen meg olyan és hát az kell. 

A kozmetikum gyártók a szemkörnyékápoló krémet általában 15 ml-s csomagolásban árulják, és ugyanannyiba kerül, mint a 30 ml-s vagy 50 ml-s arckrém párja. Szóval érthető, hogy ők mindent megtesznek azért, hogy meggyőzzenek, hogy kell a külön szemkrém.  

Ha viszont megnézzük, hogy miben is más egy szemkrém, mint egy arckrém, akkor röved úton arra fogunk jutni, hogy nagyjából semmiben sem. A megnézés alatt főleg az INCI listák összehasonlítását értem, amit ha megteszünk, akkor látjuk, hogy ugyanazok a dolgok vannak általában a szemkrémben, mint az arckrémben. A fő különbség az szokott lenni, hogy kevesebb benne az irritáló anyag, főleg az illatanyagok, és gyakran kicsit sűrűbb, jobban hidratáló a formula, merthogy a szemkörnyék általában kicsit szárazabb. Sajnos a szem alatti karikák, duzzanatok és sötét foltok leginkább genetikai eredetűek, és nincsen olyan csodaösszetevő, ami ezeken segítene. Inkább egy jó korrektorra érdemes beruházni, mint egy drága csodaszemkrémre.

Mivel a Paula’s Choice termékek mentesek az illatanyagoktól, és minden féle irritáló összetevőtől (mert miért is akarjuk irritálni a bőrt bárhol is?), ezért a hidratáló krémek mindegyike tökéletesen alkalmas a szem köré is. Ha tényleg szárazabb a szemünk környéke, akkor persze vehetünk egy szárazabb bőrre való hidratáló krémet. Ha csak szem köré használjuk, akkor a 60 ml-s krém nagyon sokáig elég lesz (én nagyon régóta a Skin Recovery krémet használom, és tökéletesen szuperál) és a szem környékünknek semmivel sem lesz rosszabb, sőt. :)

Ismét egy videó Pauláról, ahol elmondja, hogy miért is nincs szükség külön szemkrémre. Ez is csak 4 perces, érdemes megnézni: 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bőrápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://paulaschoice.blog.hu/api/trackback/id/tr904059734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása